Gå til hovedindhold

Børnehuset Ællebælle

I Ællebælle stræber vi hver dag efter at skabe en varm atmosfære, hvor børn og forældre føler sig velkomne, og hvor alle børn har mulighed for at opleve glæden ved at være en unik del af et fællesskab.


 • Læs op

Indhold

  Vi vægter omsorg og nærvær højt, og det er vigtigt for os, at børnene føler sig værdsat og respekterede. Vi arbejder hver dag målrettet med børnenes sociale relationer f.eks. i legegrupper, men også i de mere rutineprægede sammenhænge som måltider og i garderoben.

  Legen er det bærende element i vores dagligdag, og det tænker vi ind i de voksnes aktiviteter med børnene. Dagen veksler mellem børnenes egen leg og de voksnes inspiration.

  Vi arbejder bevidst med at inspirere børn med udgangspunkt i læreplanens emner (Krop, sanser og bevægelse, Kommunikation og sprog, Alsidig personlig udvikling, Social udvikling, Natur, udeliv og science, Kultur, æstetik og fællesskab).

  I sprogarbejdet arbejder vi bl.a. med læsegrupper og udviklende samtaler, og vi har to pædagoger, som er uddannede sprogvejledere.

  I arbejdet med krop og bevægelse har vi bl.a. opmærksomhed på de vilde lege med store armbevægelser, de stille stunder med massage og den taktile sans.

  Vi er meget udendørs, og vi laver bålmad en gang om ugen.

  Vi vægter samarbejdet med forældrene højt og ønsker, at alle forældre føler sig velkomne i Ællebælle. Vi ønsker at inddrage forældrene i det daglige arbejde med deres børn på en ligeværdig og respektfuld måde, hvor både forældre og personale tager ansvar for, at samarbejdet fungerer.

  Sådan ser her ud

  Ællebælle består af 2 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper.

  Vuggestuegrupperne ligger samlet i den ene ende af huset, børnehavegrupperne i den anden ende af huset, og i midten har vi et fællesrum for alle. Vi har også et køkken, hvor der bliver lavet mad til alle tre institutioner på Torvevænget.

  Vi har indrettet de forskellige stuer, så der er mulighed for at samle hele gruppen, men også mulighed for at skabe små rum i rummene.

  Vores legeplads er stor og rummelig med multibane, bålhytte, hyggelige kroge og en lille ”skov”.

  Forrige Næste

  Ællebælle er normeret til 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn, som er fordelt på 4 grupper.

  Der er ansat 9 pædagoger og 5 medhjælpere.

  Vi lægger vægt på, at alle børn og forældre mødes af glade, imødekommende og fagligt dygtige voksne, når man træder ind i huset.

  Vores hverdag ser nogenlunde sådan ud:

  • Fra kl. 6.30 – 7.30: Der er morgenmad og leg i Fyrtårnet (fællesrummet). Morgenmaden slutter kl.7, men legen fortsætter.
  • 7.30-9.00: Vuggestue og børnehave går hver til sit. Børnene leger videre i små stationer, og flere børn møder løbende ind.
  • 9.00-10.45/11.00: Der er forskellige aktiviteter og lege både ude og inde, ofte i mindre grupper. Det er også her, der er mulighed for ture ud af huset.
  • 11.45/11.00-12.00: Vi spiser frokost. Derefter puttes vuggestuebørnene, og børnehavebørnene gør sig klar til at gå på legepladsen.
  • 14.00: Vi spiser madpakker.
  • 14.30-16.15: Leg og aktiviteter ude og inde
  • 16.15: Vi samles til leg og hygge i vuggestuen, indtil vi lukker kl. 17 (fredag kl. 16:30)

  Køkkenet vægter økologi meget højt. Vi synes også, at alsidighed og variation er meget vigtig, og derfor er dagene som regel fordelt på en grøddag/vegetardag, en køddag, en suppedag, en fiskedag og en rugbrødsdag. Det giver en god genkendelighed for børnene og er med til at sikre, at kosten lever op til sundhedsstyrelsens retningslinjer. Ugens madplan bliver lagt ud på Aula, så forældre kan følge med i, hvad børnene skal have at spise i ugens løb.

  Vi lægger vægt på, at der er en god stemning omkring måltidet. Det gør vi bl.a. ved at snakke med børnene om det, vi spiser, hvad vi har lavet/skal lave i løbet af dagen, og hvad børnene ellers er optagede af.

  I vuggestuen skal børnene hver dag medbringe et stykke frugt, som spises i forbindelse med samling.

  I børnehaven må børnene gerne have et stykke frugt med, som de kan spise, når de har lyst i løbet af dagen.

  Alle børn skal medbringe en drikkedunk med vand, den vil være tilgængelig hele dagen.

  Til eftermiddagsmad har børnene deres egne madpakker med. Vi anbefaler, at madpakkerne er sunde og nærende.

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

  Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 13. marts 2024