Gå til hovedindhold

Solsikken

Velkommen til Solsikken. Hos os har vi særligt fokus på fællesskaber for alle og på, at legen er børns vigtigste og mest meningsfulde beskæftigelse.


 • Læs op

Indhold

  Solsikken er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Vi har plads til 24 vuggestuebørn, 12 på Brumbassestuen og 12 på Rødderstuen. Vi har to børnehavegrupper, fordelt med 20 børn på Sommerfuglestuen og 20 børn på Græshoppestuen.

  I Solsikken har vi særligt fokus på fællesskaber for alle og dermed på, at legen er børns vigtigste og mest meningsfulde beskæftigelse. Her afprøver de gode og dårlige oplevelser, lærer at vise hensyn, bøje af, styre, fantasere, skabe, få venner. Gennem legen udvikler børnene kompetencer, de får brug for resten af livet.

  For at udvikle, inspirere og stimulere børnenes fantasi, leg og læring, giver vi dem ny viden og nye oplevelser. Vi arbejder både stueopdelt, på tværs af stuer og vi samler børnene i mindre grupper sammensat efter alder og udvikling. De sociale spilleregler og det at øve sig i at være en del af en gruppe står højt på dagsordenen. Men vi tager også afsæt i de spontane situationer, der opstår i løbet af dagen. Vores pædagogiske afsæt tager udgangspunkt i den pædagogiske læreplan, hvor planlagte temaer og læringsmiljøer er en del af vores hverdag.

  Sådan ser her ud

  Huset er indrettet med forskellige funktioner i hvert grupperum. Vi har også et fællesrum og et motorikrum.

  På legepladsen har vi et bålhus, stort sandkassemiljø, græsplæne med rutshebanebakke, højbede, klatrestativ og gyngeområde. Vi har selvfølgelig også cykler og moon-car.

  Forrige Næste

  Den daglige rytme i Solsikken ser nogenlunde sådan ud:

  For børnehavebørn:

  06.30 – 07.00        Åbning og morgenmad

  07.30 – 09.00        Leg og modtagelse af børn

  09.00 – 10.45        Samling/Aktiviteter

  10.45 – 12.00        Samling og frokost

  12.00 – 14.00        Legepladsen

  14.00 – 15.00        Eftermiddagsmad

  15.00 – 17.00        Leg og oprydning

  For vuggestuebørn:

  06.30 – 07.00         Åbning og morgenmad

  09.00 – 09.30         Samling og frugt

  09.30 – 10.45         Aktiviteter

  10.45 – 11.30         Frokost

  11.30 – 14.00         Middagssøvn

  14.00 – 15.00         Eftermiddagsmad

  15.00 – 17.00         Leg og oprydning

  Solsikken er et hus, hvor vi lægger vægt på, at børnene kan opsøge den aktivitet, der optager dem i nuet, og der er altid mulighed for at finde udfordringer og nye legekammerater et eller andet sted. 

  Legen er børns vigtigste og mest meningsfulde beskæftigelse. Her afprøver de gode og dårlige oplevelser, lærer at vise hensyn, bøje af, styre, fantasere, skabe, få venner. Gennem legen udviklerbørnene kompetencer, de får brug for resten af livet.

  For at udvikle, inspirere og stimulere børnenes fantasi, leg og læring, tilfører vi dem ny viden og nye oplevelser. Blandt andet i planlagte aktiviteter, hvor vi samler børnene i mindre grupper sammensat efter alder og udvikling. De sociale spilleregler og det at øve sig i at være en del af en gruppe står højt på dagsordenen. Men vi tager også afsæt i de spontane situationer, der opstår i løbet af dagen.

  Hvis barnet møder tidligt, tilbyder vi fra kl. 6.30 til 7.00 et sundt morgenmåltid med Øko-havregryn/grød og Øko-mælk.

  I børnehaven skal barnet have et stykke frugt eller groft brød med hver dag. Det lægges i en lille stof-frugtpose/madkasse, som ligger i garderoberummet. Børnene spiser i forbindelse med fællessamling kl. 9.00

  Når børnehavebørnene er på en længere tur, tager de eftermiddagsmadpakkerne med. Der sættes mad til side fra frokosten, som de så spiser om eftermiddagen. Til eftermiddagsmad skal børnene have en sund madpakke med. Brød og noget frugt er godt at blive mæt af.

  Vuggestuebørnene får frugt/brød kl. 9, som de har medbragt hjemmefra, i forbindelse med samlingen. Til eftermiddagsmaden skal I give barnet en madpakke med, bestående af noget godt brød og lidt frugt. Dertil får de vand at drikke.

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

  Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 13. marts 2024