Gå til hovedindhold

Dagplejen i Tranbjerg

Velkommen til dagplejen i Tranbjerg. I dagplejen tilbyder vi det nære og hjemlige miljø, hvor den enkelte dagplejer har en tæt kontakt til hver af sine fire børn.


 • Læs op

Indhold

  I Tranbjerg Dagpleje er vi 6 engagerede og varme dagplejere, som alle brænder for at give børnene den bedste dag i dagpleje.

  Hver dagplejer passer 4 børn i sit eget hjem.

  Dagplejerne er opdelt i legestuegrupper med 2-3 dagplejere i hver gruppe.

  I dagplejen tilbyder vi det nære og hjemlige miljø, hvor den enkelte dagplejer har en tæt kontakt til hver af sine 4 børn. Jeres dagplejer har rigtig god tid til at være nærværende overfor jeres barn og giver barnet en god omsorg og en tryg base, som danner grundlaget for jeres barns trivsel, udvikling og læring. Jeres barn vil opleve sig værdifuld og opbygge selvværd og selvtillid. 

  Sådan ser her ud

  En gang om ugen er legestuegrupperne i heldags legestue på en fast ugedag i vores Dagplejehus på Grønløkke Allé 5. Formålet med legestuen er at styrke børnenes indbyrdes relationer og barnets relationer til de øvrige voksne.

  Der er fokus på børnenes sociale udvikling. Huset er indrettet med mange læringsmiljøer, og der er god plads til både tumleleg, løb og de lidt mere stille aktiviteter. Huset har en legeplads med en stor sandkasse, gynger, vipper, en lille bro og en bakke, som børnene nyder at løbe op og ned ad og som styrker den motoriske udvikling.

  Til legepladsen hører også en lille skov, som børn og dagplejere kan gå eller løbe igennem på en lille sti. Legepladsen og skoven er sikret med et hegn. Vi følger årstiderne og bruger naturens materialer.  

  Forrige Næste

  Dagplejeren tager udgangspunkt i jeres barn og børnegruppen, når dagens aktiviteter planlægges. Det er altid børnenes trivsel og behov, der er i fokus. Vi arbejder med den pædagogiske læreplan og laver hver måned en aktivitetsplan med en beskrivelse af, hvilke temaer, vi arbejder med den pågældende måned. Vi vægter udelivet højt, og jeres dagplejer er udenfor i sin have eller på en legeplads med børnene hver dag.

  Når jeres dagplejer holder fri eller er fraværende af andre årsager, tilbyder vi pasning hos vores gæstedagplejer. Hvis der ikke er ledige pladser hos gæstedagplejeren, tilbyder vi pasning hos en af de andre dagplejere. Dagplejerne er rigtig gode til at tage imod jeres barn i gæstepleje, og barnet vil derfor hurtigt føle sig tryg hos hende.  

  Herunder kan du se den enkelte dagplejers profil.              

  For de børn, som møder tidligt, kan der serveres morgenmad den første halve time af dagplejerens åbningstid. Børnene får et formiddagsmåltid, frokost og et eftermiddagsmåltid. Der serveres mælk til frokost og vand til de øvrige måltider, og vand efter behov. Mælken kan være økologisk, hvis I ønsker det.

  Kosten er sund og varieret. Frokosten består for det meste af rugbrødsmadder med forskelligt pålæg og grøntsager, men kan også være en lun ret. Det er helt op til dagplejeren. Der serveres fisk som pålæg flere gange om ugen. Nogle dagplejere bager selv deres boller. Der serveres altid brød til formiddags- og eftermiddagsmåltidet for at sikre, at børnene bliver mætte og har energi til leg og læring. Der serveres frugt hver dag. Hvis barnet skal have specialkost, skal det være lægedokumenteret og medbringes hjemmefra.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  I dagplejen vægter vi samarbejdet og dialogen med jer forældre højt, og vi har altid god tid til at fortælle, hvordan jeres barns dag har været. Vi vil altid gerne høre jeres mening, og vi er åben for de spørgsmål, I stiller. Når I har fået plads i dagplejen, glæder vi os til at tage imod jer og jeres barn og sammen med jer skabe den bedst mulige tid for jeres barn i dagplejen.

  Inden I søger en dagplejeplads, er I altid meget velkommen til at besøge os i Dagplejehuset sammen med jeres barn for at få en snak med dagplejerne og den pædagogiske leder om det at have barn i dagplejen. 

  Vi står klar til at fortælle om jeres barns dag i dagplejen og til at svare på eventuelle spørgsmål.

  Kontakt pædagogisk leder Mie Lund 29 20 40 79 og lav en aftale om besøg.

  Vi glæder os til at se jer.

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

  Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 11. april 2024