Gå til hovedindhold

Børnesymfonien

Velkommen til Børnesymfonien.
Vi er en sangcertificeret institution, som har særligt fokus på at skabe gode, trygge og udviklende rammer,
hvor glæden ved musik og drama er en del af hverdagen.


 • Læs op

Indhold

  Børnesymfonien blev bygget i 2019. Vi er en musik- og drama institution, og her byder dagen på mange aktiviteter, som har sang, musik, dans og teater som omdrejningspunkt.

  Målet er, at musik og drama skal være en tydelig og levende del af børnenes hverdag, og at alle børnene oplever et fællesskab omkring glæde ved musikken, legen og det at bruge kroppen og bevæge sig. 

  Når vi har mulighed for det, samarbejder vi med forskellige eksterne kulturformidlere, fx Sangglad, Skraldebang og Børnekulissen. Vi har også samarbejde med en pædagog, som har kørt forløb med eventyrfortælling og spilleværksted.

  Vi er en meget engageret personalegruppe, som brænder for at skabe gode rammer for børnenes trivsel og udvikling, så børnene har en god dag.

  Vi nyder udelivet og vores gode udendørs arealer.

  Sådan ser her ud

  For at gøre det nærværende for alle børn, er huset delt op i en vuggestueafdeling og en børnehaveafdeling, som hver har deres eget fællesrum. I midten af huset har vi et hyggeligt atrium, med et fælles musikrum og kreativt værksted. Det er rigtig meget plads i vores hus, så selv om vi er mange børn og voksne, er der rum for nærvær og fordybelse.

  Vores store legeplads er meget kuperet med grønne bakker. Vi har nogen store legehuse, en amfi-scene og bålsted, gynger og hængekøjer, klatrestativ, sandkasser og meget mere. Vi forsøger at skabe små legekroge udenfor på legepladsen for at sprede legen ud på hele området.

  Forrige Næste

  I Børnesymfonien er vi 36 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn. Vi er 12 pædagoger og 6 medhjælpere, en køkkendame og en pædagogisk leder. Vi har tre vuggestuegrupper og tre børnehavegrupper.

  Vi holder musiksamling på stuerne hver formiddag kl. 9, hvor børnene også spiser deres medbragte frugt. Så går dagens aktiviteter i gang, på stuen eller på tværs af stuerne. Det kan fx være båldag, dramaforløb, en cykeltur ud af huset, leg og hygge på legepladsen. Det kan også være højtlæsning og historiefortælling, leg og fordybelse med kammeraterne.

  Ved middagstid breder duften sig af dejlig, hjemmelavet mad fra køkkenet, som børnene med stort velbehag spiser til frokost. 

  Efter frokost bliver vuggebørnene puttet til middagslur, og børnehavebørnene går på legepladsen.

  Ved 14-tiden spiser vi eftermiddagsmad, som børnene har med hjemmefra.

  Så leger vi ofte resten af dagen ude eller inde.

  Vores børnehaveafdeling er stueopdelt med en fast gruppe, men vi har samtidig funktionsindrettet rummene, så vi har udklædning, rolleleg og dukkekrog på en stue, motorik og klatrevæg på en anden stue, og på den sidste stue har vi konstruktionsleg, fx biler, magneter og lego, og bibliotek. Børnene må være på alle stuerne.

  Vores vuggestue er også stueopdelt og har brug for, at legetøj mv. er tilgængelig på hver stue for at tilgodese børnenes behov for tryghed og nærvær i faste rammer. 

  I Børnesymfonien har vi et køkken med egen madproduktion. Vores kostfaglige medarbejder Karin tryller i køkkenet, så vi får den mest fantastiske mad til frokost hver dag. Vi får både varm og kold mad, lavet med årstidens råvarer og altid fra bunden. Vi får også hjemmebagt brød. Karin er super god til at lave lækker og sund mad, som børnene elsker. 

  Hver onsdag har vi båldag i børnehaven, hvor børnene er med til at tilberede maden.

  Børnene har selv formiddagsfrugt og eftermiddagsmadpakker med.

  De voksne spiser med til frokost, hvor vi sidder i mindre grupper med faste pladser og snakker om maden, og hvad der rører sig børnene imellem. 

  Vi stemmer om det

  Det er dig som forælder, der er med til at bestemme om der skal være en fælles, selvbetalt frokostordning eller om vi skal have med madpakker med. Vi stemmer om det hvert andet år.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Få indflydelse på hverdagen

  I vores forældreråd har du gode muligheder for at få indflydelse på dit barns hverdag i afdelingen og dagtilbuddet som helhed.

  Se, hvad vores bestyrelse i dagtilbuddet arbejder med under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 13. marts 2024